F.A.Q.


1.   Wat zijn de algemene voorwaarden van Sweets & Treats Bakery?

2.  Hoe ziet een taart er precies uit?

3.  Ik ben niet bekend met botercreme, wat kan ik verwachten?

4.  Ik vind fondant/marsepein heel erg lekker, kun je dit ook?

5.   Ik heb een taart gezien op het internet die ik heel mooi vind, kun je deze namaken?

6.   Wat maak je nog meer naast taarten?

7.   Is er een fysieke winkel die ik kan bezoeken om iets lekkers uit te zoeken?

8.  Kun je de bestelling ook bezorgen?

9.  Hoe ver van te voren moet ik een bestelling plaatsen?

10. Hoeveel kost een taart?

11.  Hoe kan ik mijn bestelling betalen?

12.  Wat gebeurt er als ik mijn bestelling niet op tijd betaald heb?

13.  Hoe kan ik mijn bestelling annuleren?

14.  Hoe werkt een bestelling per post?

15.  Kun je ook bruidstaarten en/of sweettables verzorgen?

16.  Waar kan ik mijn bestelling afhalen?

17.  Hoe kan ik de taart het beste vervoeren?

18.  Hoe kan ik de taart het beste serveren/aansnijden?

19.  Hoe kan ik de taart het beste bewaren?

20.  Maak je ook suikervrije taart/sweets?

21.  Maak je ook glutenvrije taart/sweets?

22.  Maak je ook vegan taart/sweets?

23.  Zijn je producten ook geschikt voor zwangere vrouwen?
24. Ik heb mijn eigen caketoppers , kun je deze ook gebruiken op mijn taart?
25. Ik heb een Ultiem Genieten box ontvangen, wat zit er in en hoe kan ik deze bewaren?


Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur dan gerust een e-mail naar info@sweetsandtreatsbakery.nl.1. Wat zijn de algemene voorwaarden van Sweets & Treats Bakery?
De algemene voorwaarden zijn van toepassing zodra je akkoord gaat met een bestelling. De complete algemene voorwaarden kun je hier downloaden:

Algemene voorwaarden 2023
Algemene voorwaarden Sweets & Treats Bakery 2023.pdf (593.36KB)
Algemene voorwaarden 2023
Algemene voorwaarden Sweets & Treats Bakery 2023.pdf (593.36KB)


2. Hoe ziet een taart er precies uit?

De cake wordt gemaakt van een luchtige cake met heerlijke amandelsmaak. De taart wordt altijd afgewerkt met een zijdezachte plantaardige botercreme.  Om deze luchtig te maken, maak ik gebruik van aquafaba.

Een taart bestaat standaard altijd uit drie lagen cake en wordt gevuld met frambozenjam, stukjes chocolade en afgewerkt met plantaardige vanille botercreme.
Andere vullingen en smaken zijn uiteraard mogelijk en helemaal naar wens aan te passen.

Ik probeer altijd zo veel mogelijk natuurlijke producten te gebruiken om iets op smaak te brengen.


3. Ik ben niet bekend met botercreme, wat kan ik verwachten?

Sommige botercremes hebben een heel specifieke boter-smaak. De botercreme die ik gebruik heeft dit niet, je kunt mijn plantaardige botercréme zien als een zachte en romige créme. Als je de taart op de juiste manier bewaard en op temperatuur laat komen is de creme zacht, romig en past perfect bij de heerlijke cake waarmee de taart wordt opgebouwd.


4. Ik vind fondant/marsepein heel erg lekker, kun je dit ook?
Ik maak geen fondant/marsepein taarten. Het komt wel eens voor dat ik koekjes decoreer met een fondant laagje of soms maak ik kleine decoraties voor op de taart van fondant.


5. Ik heb een taart gezien op het internet die ik heel mooi vind, kun je deze namaken?
Het is heel prettig als je foto’s of kleuren of ideeën kunt doorsturen om te laten zien wat je in gedachten hebt. Deze ontvang ik zelfs heel erg graag, zodat ik hier de juiste sfeer of ideeën op kan inspireren.

MAAR: ik kopieer geen taarten – zelfs niet van mezelf. De taart die ik voor je maak zal dan ook nooit hetzelfde worden als die je op een plaatje hebt uitgezocht.


6. Wat maak je nog meer naast taarten?
Je kunt bij mij ook koekjes bestellen – gedecoreerd met fondant of royal icing.  Maar ook 100% plantaardige macarons, cupcakes, cakepops, blondies, brownies en cheesecake. Als je het leuk vind is zelfs een hele sweetbox met verschillende sweets mogelijk. Ook kun je een pakketje per post laten versturen, vraag naar de mogelijkheden.


7. Is er een fysieke winkel die ik kan bezoeken om iets lekkers uit te zoeken?
Helaas is er op het moment nog geen fysieke Sweets & Treats Bakery winkel. Alles wat ik maak is op aanvraag en bestelling.


8. Kun je de bestelling ook bezorgen?
In principe is een bestelling altijd op afspraak af te halen in de bakery.  Taarten bezorgen doe ik alleen met uitzondering – zoals bijvoorbeeld met een heel grote bestelling. Hier zitten dan ook kosten aan verbonden.


9. Hoe ver van te voren moet ik een bestelling plaatsen?
Het is fijn als de bestelling uiterlijk 2 weken voor de benodigde datum wordt bevestigd. Er is soms last minute een plekje vrij, maar dit kan ik niet garanderen. Hoe eerder je besteld, hoe beter. Daarnaast is het ook mogelijk dat ik een 'rush-fee' in rekening breng - dit hangt af van de hoeveelheid ruimte die ik heb en hoe kort de aanvraag van te voren wordt geplaatst.


10. Hoeveel kost een taart?
Elke taart is verschillend en de prijzen daarvan natuurlijk ook. De basisprijs bevat een basic taart voor een bepaalde hoeveelheid personen.

Basistaart 6 tot 8 personen - €50

Basistaart 10 tot 12 personen - €65

Basistaart 18 tot 20 personen - €90


Een meerprijs wordt gevraagd voor decoratie, speciaalvullingen of bijvoorbeeld extra lagen cake.


11. Hoe kan ik mijn bestelling betalen?
Na je bestelling in de Treatshop of na akkoord van een offerte krijg je een factuur per mail toegestuurd. Hierin vind je een link om per iDeal te betalen.


12. Wat gebeurt er als ik mijn bestelling niet op tijd betaald heb?
De termijn om de factuur te voldoen is 7 dagen en uiterlijk 7 dagen voor afhalen van de bestelling. Dus bestel je op korte termijn een taart, zal deze z.s.m. moeten worden betaald. Lukt het niet om het in deze termijn te doen, geef dit dan even aan. Daarnaast krijg je altijd eerst een herinnering.

Heb je de betaling niet op tijd voldaan  na de herinnering dan zal je plekje in de agenda worden vrijgegeven voor een eventuele andere bestelling en ga ik dus helaas niet voor je aan de slag.


13. Hoe kan ik mijn bestelling annuleren?
Tot 7 dagen voor de afhaal datum kun je de bestelling kosteloos annuleren.

Bij annulering vanaf 14 dagen voor de afhaaldatum wordt er 25% in rekening gebracht van het overeengekomen totaalbedrag.

Bij annulering 6 dagen voor de levering of het afhalen van het product wordt er 50% van het overeengekomen bedrag in rekening gebracht.

Bij annulering 2 dagen voor de levering of het afhalen van het product wordt er 75% van het overeengekomen bedrag in rekening gebracht.


14. Hoe werkt een bestelling per post?
Zodra je een bestelling hebt geplaatst dat per post verstuurd zal worden, zoals de ‘Ultiem Genieten’ box, stuur ik je zo snel mogelijk een factuur door om te betalen.

Na betaling van deze factuur ga ik direct voor je aan de slag en zal het pakketje zo snel mogelijk op de bus gaan.

Verzending is van maandag tot en met vrijdag. Door de ongeregeldheid van de postbezorgers kan ik een gewenste leverdatum niet garanderen.


15. Kun je ook bruidstaarten en/of sweettables verzorgen?
Ja! Er zijn zo onwijs veel leuke mogelijkheden voor een bruiloft of een ander evenement. Ik kom graag met je in contact om jullie dag te bespreken en de bestelling hier op aan te passen en met jullie mee te denken!


16. Waar kan ik mijn bestelling afhalen?
De bestelling kun je afhalen op Jan Bijhouwerstraat 4 in Waddinxveen.


17. Hoe kan ik de taart het beste vervoeren?
Ik raad je aan om een grote doos of een boodschappenkrat en een kussentje mee te nemen als je de taart of bestelling komt afhalen. Hierin staat de bestelling stevig en gaat het niet schuiven. Je kunt deze dan op de grond bij de bijrijdersstoel zetten zodat deze rechtop staat.


18. Hoe kan ik de taart het beste serveren/aansnijden?
Zorg er voor dat je de taart 30 tot 60 minuten uit de koeling hebt gehad voor je de taart gaat aansnijden. Zet de taart bijvoorbeeld op een mooi bord op tafel om alvast te bewonderen.

LET OP: zet de taart nooit in de volle zon. Met temperaturen boven de 20 graden raad ik je aan om de taart maximaal 20 minuten voor de tijd uit de koelkast te halen. Boven de 25 graden zou ik de taart niet langer dan 15 minuten uit de koelkast houden. De botercreme gaat namelijk smelten als het te warm wordt en daar wordt de taart niet mooier en lekkerder van.

De taart snijd je het beste aan met een schoon en scherp mes. Voor het mooiste effect maak je het mes schoon tussen het snijden door.


19. Hoe kan ik de taart het beste bewaren?
Bewaar de taart in de bijgeleverde koker in de koelkast.

Is de taart aangesneden en krijg je morgen weer visite? Je kunt de open kant eventueel extra afdekken met een plastic folie, zodat de cake niet uitdroogt.

Heb je taart over? Deze kun je heel goed per taartpunt inpakken in plastic folie en in een goed afgesloten trommel invriezen voor zeker drie maanden!


20. Maak je ook suikervrije taart/sweets?
Over het algemeen maak ik geen suikervrije producten.

Voor een mini-taartje voor baby’s kan ik daarentegen een uitzondering maken. Dit mini taartje wordt dan gemaakt van een suikervrije bananenbrood en wordt afgewerkt met een suikervrije chocoladeganache.

Voor een suikervrij minitaartje worden wel extra kosten in rekening gebracht.


21. Maak je ook glutenvrije taart/sweets?
Tot op heden heb ik nog geen glutenvrije taarten.

Macarons zijn glutenvrij en cakesicles of geo-hearts kunnen ook glutenvrij gemaakt worden.22. Maak je ook vegan taart/sweets?
Sinds augustus 2023 zijn ALLE producten van de bakery 100% plantaardig.


23. Zijn je producten ook eetbaar voor zwangere vrouwen?
Alle producten die ik maak in de bakkerij zijn geschikt voor zwangere vrouwen.

24. Ik heb mijn eigen caketopper , kun je deze ook gebruiken op mijn taart?
Zeker kan dat!
Je kunt de caketopper  het beste bij de bakery af komen geven zodat ik de juiste kleuren gebruik en de topper ook netjes op de juiste plek kan plaatsen - zodat de taart er precies uit ziet zoals het moet!


25. Ik heb een brievenbus box ontvangen, wat zit er in en hoe kan ik deze bewaren?
Wat leuk, hopelijk mag het smaken!


De producten in de box kun je het beste in het doosje in de koelkast bewaren. Laat het eventjes op temperatuur komen voordat je het gaat serveren.